Ochranné pletivo na stromy Motýle se hodí úplně všude

ochrana-kmene-stromu-do-parku-zahrad-lesu-i-sadu

Naše pletivo bude dobře a dlouho sloužit úplně všude, kde budete potřebovat. Od zahrádek a zahrad až po lesy, parky, města i obce.

Ochrana ovocných stromů a keřů v zahradách

Motýle jsme přizpůsobili tak, aby byl nejen praktickým, ale i jednoduchým a vizuálně přijatelným prvkem i těch nejkrásnějších zahrad. Jednou z největších výhod je i snadná demontáž pletiva a možnost posekat či vystříhat trávu kolem kmene stromu. Sundání i opětovná instalace zabere dohromady asi 2 minuty. Další výhodou je volba pletiva, kdy je skrz námi vybrané pletivo možné pohodlně stromky zalévat. U některých konkurenčních výrobků, jako je např. plastové nebo králičí pletivo, to bývá problém.

Ochrana stromů pro města, obce a spolky

Obce a města potřebují chránit nové výsadby alejí a samostatně rostoucích stromů mimo lesy. Tuto činnost do současné doby zajišťovaly především plastové tubusy a dřevěné konstrukce. Každý, kdo se kdy snažil ochránit strom na delší dobu ví, že tato řešení nefungují. Do dvou let povětrnostní vlivy tyto ochrany stromů poškodí. Dřevo ztrouchniví i přes snahu natřít je a spoje pomocí hřebíků se rozpadnou. S tímto jsme přistupovali k vývoji nové ochrany stromů. Motýle neobsahují žádný plast ani dřevo. Jejich použití tedy odhadujeme v řádech desítek let a hlavně je možné jej kdykoliv demontovat, přesunout a opět instalovat.

ochrana-stromu-prodi-okusu-pletivo-motyle-L JPG

Ochrana stromů v sadech

Výhody naší ochrany stromů v sadech jsou trvanlivost, rychlost instalace a odinstalace při údržbě sadu. A především možnost opakované instalace u nových stromů. Ochrana stromů v ovocných sadech, které nejsou oplocené jako celek je doposud řešena zpravidla třemi kůly a plastovým pletivem či tubusem kolem stromu. Tato řešení nejsou trvanlivá a účinná. Proto jsou tu Motýle!

ochrana-slivoni-v-sadu

Ochrana stromů v lesích

Nově vysazené vzácnější dřeviny, modříny, jedle, které jsou vysazené mimo oplocenky, jsou vesměs chráněny velmi nedostatečně. Nejčastěji je k vidění použité lesnické pletivo nedostatečně ukotvené k jednomu dřevěnému trámku, který je zatlučený do země. Trámek většinou nevydrží déle než jeden rok a pak se začíná samotné pletivo hroutit. Dalším "řešením" je plastové pletivo, které po delší době můžeme sledovat na srnčím paroží a různě po lese, protože postrádá požadovanou pevnost. Naše řešení vychází z těchto nedostatečných ochran stromů, které dosud nebyly nikdy vymyšleny jako komplexní řešení. Námi navržená ochrana stromů proti okusu stromků je navržena jako hotové řešení k přímému použití. Jakékoli množství jsme schopni dovézt na místo instalace a předvést.

Prohlédnout nabídku pletiv